Bevillingene holdes innenfor de økonomiske rammer som ligger i egen fastsatt budsjettpost til formålet. Midlene fordeles etter søknad fra lag, foreninger og organisasjoner som er registrert i frivillighetsregisteret eller er registrert i Brønnøysundregisteret og har fortrinnsvis et organisasjonsnummer.
- For at Samfunnsutvalget skal kunne fordele midler etter søknad er det et krav at prosjektet det søkes midler til må ha et tydelig mål for prosjektet og skal fremme stedsutvikling. I hvilken grad prosjektet fremmer stedsutvikling skal påpekes i søknaden.
- Det skal videre foreligge et prosjektbudsjett for hvordan prosjektet skal finansieres. Prosjektet skal ha en klar og realistisk prosjekt- og driftsplan. Det må være utnevnt en eller flere ansvarlige personer i prosjektet (blant annet organisasjonens styreleder). Prosjektet må ha mottatt nødvendige godkjenninger og/eller tillatelser før utbetaling av eventuelle midler kan skje.
- Prosjekter som gjennomføres i samarbeid mellom to eller flere samfunnsaktører (lag, foreninger, næringsliv, offentlig virksomhet og uorganisert) prioriteres.
- Egeninnsats/dugnadsarbeid er en forutsetning for støtte. Egeninnsats og bidrag fra andre aktører med økonomiske midler skal fremkomme i søknaden. Egeninnsats/dugnadsarbeid vil ha innvirkning på behandlingen av søknaden.
- Tiltak som det søkes midler til skal etterstrebe krav til universell utforming og deltakelse fra innbyggere fra flere aldersgrupper.
Søknadsfrist er 1. oktober 2023. Det skal rapporteres på tildelte midler.
Indre Østfold kommune støtter ikke prosjekter som:
- er ferdigstilt før søknad foreligger,
- bestillinger eller kostnader til innkjøp eller aktiviteter som er påløpt og datert før tildelingen fra Samfunnsutvalget skjer,
- utgifter til ordinær drift (for eksempel strøm, personalkostnader, renhold, husleie og liknende),
- støtte til næringsvirksomhet eller lovpålagte offentlige oppgaver, sponsorater,
- støtte til religiøse formål eller parti- og interessepolitiske formål.